Hegeman+

HEGEMAN+ bestaat uit diverse werkmaatschappijen waar o.a. Hodes Bouwsystemen, Sallandse Wegenbouw en diverse bouwbedrijven onder vallen. Tot voor kort profileerden alle werkmaatschappijen zich met hun eigen website of in sommige gevallen zonder website. Hegeman+ zette daarom de vraag uit hoe hier een eenduidige uitstraling in gecreëerd kon worden. Na een pitch met meerdere bureaus heeft Hegeman+ voor Stijlgenoten gekozen. Stijlgenoten heeft voor Hegeman+ een netwerk van 4 websites ontworpen en gebouwd; www.hegeman.com, www.hodes-bouwsystemen.com, www.sallandsewegenbouw.nl en www.hodeswmounit.nl.

Wensen

Na een uitgebreide briefing door Hegeman+ kwamen de volgende wensen naar voren:

  • eenduidige uitstraling bij de diverse werkmaatschappijen
  • diensten duidelijker etaleren
  • één CMS systeem voor alle websites
  • onderling informatie kunnen delen
  • gebruiksvriendelijk CMS systeem wat eenvoudig uit te breiden is
  • social media integratie
  • geschikt voor SEO optimalisatie
  • bezoekersgedrag beter meetbaar maken

Aanpak

Bij bovenstaande wensen hebben we allereerst de functionaliteiten in kaart gebracht. Doordat er maar liefst 12 werkmaatschappijen onder de website moesten vallen, was een heldere navigatie een must. De homepagina heeft de werking gekregen van een sprankelende inhoudsopgave waar de bezoeker goed kan koppensnellen. Tijdens het ontwerp is er continu rekening gehouden met SEO optimalisatie (beter gevonden worden in google). Denk hierbij o.a. aan de mogelijkheid tot het verwerken van minimaal 300 woorden op een pagina. Met alle wensen bij elkaar een erg leuke uitdaging voor onze programmeurs.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Een goed vindbare en overzichtelijke website waar met één druk op de knop berichten op verschillende websites terug komen. Maar ook een zo optimaal mogelijke presentatie van alle informatie met herkenbaarheid tussen de verschillende websites, met toch wezenlijke verschillen.

 

Meer afbeeldingen