foto vacature
Lissabon
Scroll

Stijlgenoten pakte in 2021 groots uit om het zilveren jubileum te vieren. Met het voltallige personeel reisden we in oktober voor vier dagen af naar het zonnige Lissabon. Om even de boel de boel te laten en om met elkaar van deze mooie stad te genieten.

Bekijk de aftermovie

Groen licht

In coronatijd heeft zo’n reisje echter wel wat meer voeten in aarde. Zo was lang onzeker of onze stedentrip überhaupt door zou kunnen gaan, gezien de onvoorspelbaarheid van de beperkingen. Uiteindelijk kwam er groen licht. Op de eerste reisdag werd iedereen om tien uur op kantoor verwacht zodat de laatste administratie door Gert en Gerda kon worden afgehandeld. Het ondertekenen van de gezondheidsverklaringen en het overhandigen van de passenger locator card om Portugal in te komen. Niet geheel onbelangrijk.

Op naar Lissabon

Na een kop koffie en het samenstellen van de riante lunchpakketten voor onderweg, stond de spelersbus van Heracles klaar voor ons vertrek richting Airport Eindhoven. Van hieruit verliep de reis voorspoedig en eenmaal op het vliegveld van Lissabon werden we hartelijk welkom geheten door Renate, onze Nederlandse gids die intussen al heel wat jaartjes in Lissabon woont. Zij zou zich gedurende de reis over ons ontfermen.

En dat deed Renate! Ze leidde ons heuvel op, heuvel af, loodste ons op de fiets door het drukke verkeer, van de ene naar de andere eetgelegenheid, op de boot en er weer van af, in de bus de berg op en te voet over de keien weer naar beneden. Terwijl ze ons ondertussen van alles wist te vertellen over Lisboa en de Portugezen en ze ons bleef aanmoedigen met de belofte dat het ‘echt nog maar een half uurtje wandelen’ was.

Versoepelingen

Wat ook hielp, was dat de versoepelingen precies op het juiste moment ingingen! Kwestie van perfecte timing. Geen mondkapjesplicht meer en de restaurants en de cafés waren weer normaal geopend zonder verplichte coronachecks. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Zelfs na een avondvullend walking diner of een intens Fado-concert was er nog genoeg animo onder alle Stijlgenoten om een extra heuveltje te beklimmen en de locals in de kroegjes te trakteren op wat Hollandse hits en folklore; een bijzondere clash van culturen mogen we wel zeggen. De volgende ochtend stond iedereen uiteraard weer fris en fruitig aan de rand van het zwembad of het ontbijtbuffet, benieuwd naar wat de nieuwe dag zou brengen.

Kortom, wat hebben we met elkaar intens genoten van deze mooie stad, van alle bezienswaardigheden en de gezelligheid en wat hebben we elkaar weer een stuk beter leren kennen. Lissabon zal nog vaak de revue passeren. Het was een reis om nooit meer te vergeten!

Bekijk de aftermovie: