Eemklooster

Historisch woon- en werklocatie in Amersfoort

Een complete leefomgeving

In Eemklooster versmelten verleden en toekomst, mens en natuur, wonen, werken en ontspanning samen. Het historische klooster, Onze Lieve Vrouw ter Eem in Amersfoort, met bijna honderd jaar geschiedenis, krijgt nu een nieuwe rol als dynamische microstad. Het groene landschap en het historische klooster bieden de ideale setting voor een combinatie van sfeervolle woningen, bruisende horeca en inspirerende werkruimtes. Duurzaamheid, biodiversiteit en gemeenschapszin staan hierbij centraal, met voorzieningen zoals deelauto's, gedeelde tuinen en een divers cultureel aanbod om de onderlinge verbondenheid te bevorderen.

De vraag van de opdrachtgever

In samenwerking met EarthY, ABC Vastgoed en Plegt Vos hebben wij het kloostercomplex op de markt gezet met zowel gebieds- als productpromotie, met als doel deze plek een nieuwe betekenis te geven voor de toekomst van het Eemklooster. De opdracht heeft twee belangrijke doelen:

Gebiedspromotie

In eerste instantie richten we ons op het aantrekkelijk maken van de locatie via gebiedspromotie. We moeten strategie├źn ontwikkelen om de gewenste doelgroep te bereiken en de juiste marketingmiddelen identificeren. Daarnaast moeten we een creatief concept ontwikkelen en de huidige website integreren in een nieuwe gebiedswebsite.

Productpromotie

Vervolgens ligt de focus op productpromotie, waarbij we de beste verkoopstrategie├źn en positionering van Eemklooster zullen bepalen. We moeten nadenken over de effectieve benadering van de doelgroep en de meest geschikte marketingmiddelen. Deze gecombineerde inspanningen zullen de opdrachtgever helpen om zowel de locatie als het product succesvol te promoten en transformeren.

Het resultaat: een creatieve samenwerking

We hebben alle aspecten aangepakt: van het ontwerpen van het logo en de huisstijl tot het ontwikkelen van een nieuwe website. Daarnaast hebben we een gebiedsvideo geproduceerd en de locatiefotografie verzorgd. Deze opdracht bood ons de kans om onze creatieve vrijheid als communicatie-experts te benutten. Het was een samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen, wat deze opdracht compleet maakt.

Nicole Leeuw - accountmanager

Wil jij ook beter in beeld komen bij de juiste doelgroepen?

Neem dan contact met ons op. Nicole helpt je graag verder!