Webshop

Ruim 30% meer offerte aanvragen

Een vernieuwde webshop en campagnes met resultaat

Yoursportshop.nl is een online winkel gespecialiseerd in kwalitatief goede teamkleding voor sportclubs. Ze vroegen ons advies bij het uitbreiden van de mogelijkheden van hun webshop en bij het optimaliseren van hun Google-campagne.

Website Yoursportshop

Blijven groeien en ontwikkelen

Yoursportshop.nl verkoopt veel via Google Shopping, een reclamedienst van Google die jouw producten toont wanneer iemand zoekt naar soortgelijke producten. Yoursportshop.nl wilde de verkopen via Google Shopping en die via de eigen webshop uitbreiden. De mogelijkheden daarvoor waren bij hun vorige serviceprovider beperkt en zelf wisten ze niet goed wat er allemaal mogelijk was. Ze vroegen ons naar mogelijkheden om hun activiteiten uit te breiden, binnen en buiten Google Shopping. Ook wilden ze graag meer inzicht in het resultaat van hun online campagnes en advies om die beter in te richten.

Onze aanpak: analyse, advies en actie

We analyseerden het bereik en het resultaat van de online campagnes, en zagen veel ruimte voor verbetering. Ook onderzochten we de mogelijkheden en kansen voor uitbreiding van Yoursportshop.nl. We adviseerden om voor hun eigen webshop over te stappen op een cms als Woocommerce of Magento. Yoursportshop.nl koos voor Magento. Wij begeleidden de overstap, van technische inrichting tot invullen van de shop en de livegang. Ook richtten we de online campagnes beter in. We optimaliseerden de koppeling met Google Shopping, Channable en sites als Beslist.nl zodat de producten van Yoursportshop.nl daar op de juiste momenten en de juiste manier aan de sitebezoekers worden getoond.

Google shopping Yoursportshop

Resultaten

De nieuwe, gebruiksvriendelijke webshop zorgde al direct voor meer traffic en omzet. De verbetering van de Google Shopping-campagne en de product-feed leverden nog meer rendement: elke € 1 aan campagnekosten gaf € 6 aan extra omzet, en dat bijna twee jaar lang.

  • Omzetstijging Google shopping 1e jaar: 64,2%

  • Omzetstijging Google shopping 2e jaar: 20,7%

  • Stijging aanvraag offertes: 30,7%

  • Stijging ROAS: 32,9%

We maken de website beter vindbaar, gaan marketing automation inzetten om klanten te verleiden tot herhaalaankopen en we blijven de site en campagnes doorontwikkelen op basis van de statistieken.

Maikel Manoch - internet marketeer

Wil jij ook beter in beeld komen bij de juiste doelgroepen en jouw omzet vergroten?

Neem dan contact met ons op. Maikel helpt je graag verder!