Alkmaar/ Bergen '22 groepsfoto
Alkmaar
Scroll

In september was het weer tijd voor het jaarlijkse Stijlgenoten-uitje. Dit jaar wel een iets andere opzet dan voorgaande jaren. We combineerden namelijk onze Stijlgenoten Academy, twee interessante trainingen en teambuildingsactiviteiten met het informele gedeelte. Kortom, een mooie gelegenheid om het teamgevoel een boost te geven én om het afscheid van Erwin te vieren.

Het gezamenlijke vertrek vanuit Den Ham op donderdag stond al om 7.00 uur gepland. Niet voor iedereen het beste tijdstip van de dag maar toch zat de stemming er al goed in. Nadat de broodjes voor onderweg waren uitgekozen werden we per touringcar richting Alkmaar gereden. Ondanks de drukke ochtendspits konden we toch nog keurig op tijd onze trolleys afleveren bij het Grand Hotel Alkmaar, waarna het programma direct van start ging met de eerste Stijlgenoten Academy-sessie.

Na een korte wandeling werden we met verse koffie, thee en lekkers onthaald bij Vergaderlocatie Genegen, waar Patrick & Pat de eerste workshop aftrapten. Het efficiënt vergaderen en alle ins en outs van het DISC-model werden op een luchtige manier uitgediept. Want, zonder teveel in hokjes te willen denken, is het af en toe best zinnig om je af te vragen hoe jezelf maar ook een ander in elkaar zit. En ook wat dat doet met de manier waarop iemand reageert, functioneert en communiceert. Super verhelderend en ook wel confronterend!

Na afloop van deze eerste, intensieve sessie stonden de taxi’s klaar om de hele Stijlgenoten-kluit in kleine plukjes naar het zonnige strand van Bergen aan Zee te vervoeren. Een welkome afwisseling in het programma! De zon brak door en de bar van de strandtent was in no-time gevonden. Na een korte break en het nuttigen van een zomerse cocktail, een vers getapt biertje of een frisje mochten de bodysuits aan voor wat actie: branding raften en suppen. Het ging er lekker fanatiek aan toe!

’s Avonds bij de barbecue werd Erwin door alle Stijlgenoten in het zonnetje gezet tijdens zijn officiële afscheid. Over en weer klonken mooie dankwoorden en werd er zelfs een heuse serenade gebracht, er werden cadeaus uitgewisseld en hier en daar wat traantjes weggepinkt. Hierna was het, voor degenen die er nog toe in staat waren, tijd om het Alkmaarse nachtleven in te duiken.

Vrijdagochtend begonnen we fris en fruitig aan workshop twee: ‘Feedback geven’, compleet met rollenspellen en speeddates. Opnieuw leverde het ons heel wat inzichten op. Ook het Expeditie Robinson-spel erna en het etentje dat volgde bij de Italiaan zullen we niet snel vergeten. ‘s Avonds maakten we nog één keer Alkmaar onveilig en zaterdag kwamen we tegen de middag weer met de bus aan in Den Ham. Volledig geïnspireerd, een beetje uitgeput, maar ook enorm gemotiveerd om de opgedane kennis in de praktijk te gaan brengen!