bij ganzenbordspel
COGAS
Scroll

Cogas bestaat 55 jaar en dat jubileum wilde Cogas niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is in Het Huis van Katoen en Nu in Almelo vanaf oktober een bijzondere expositie te zien: “Van turf tot waterstof”. Hierin komen de geschiedenis en de toekomst van Cogas aan bod.

Inrichting expositie

Stijlgenoten heeft geholpen bij het inrichten van de expositie, bij de look & feel en alle uitingen eromheen. Zo zijn er PVC doeken ontworpen waarop een tijdlijn van nu tot 55 jaar later staat afgebeeld en hangt er een PVC doek met oude krantenkoppen achter een televisie waarop oud-werknemers vertellen over hun bijzondere momenten bij Cogas.

De vitrinekasten zijn ingericht met oude attributen, gaskabels, elektriciteitskabels etc. De vloerstickers wekken de suggestie dat je in een opengebroken straat kijkt en de kabels ziet liggen. Er is uitleg over gas, elektra en de hele transitie richting duurzaamheid.

Levend ganzenbordspel

Leuke prijzen kun je winnen in een Cogas-bus photobooth en alle vragen die je hebt, kun je stellen aan oud-medewerkers die doordeweeks aanwezig zijn. Verder worden er leuke activiteiten georganiseerd. Vooral het levend ganzenbordspel op doek dat wij voor de expositie hebben gemaakt viel goed in de smaak. Cogas heeft ons dan ook gevraagd om een borduitvoering te maken, waarmee zij al hun medewerkers willen verrassen.

Over een paar weken rollen de spellen van de band! Deze versie heeft nog meer leuke opdrachtjes gekregen over gas en elektra. Zo zie je maar weer dat uit het ene mooie project het volgende voortvloeit; samen blijven we in beweging!