SG social arbeidscommunicatie 2 1
Arbeidscommunicatie
Scroll

Personeel gezocht?

In de huidige arbeidsmarkt is het steeds lastiger om goed personeel te vinden. Iedereen vist in dezelfde vijver. Tegelijkertijd hebben gekwalificeerde mensen werk voor het uitkiezen. Herkenbaar? Dan kun je vast wel wat advies gebruiken! Natuurlijk wil je je medewerkers aan je binden voor de langere termijn. Het is dan ook key dat je investeert in je arbeidscommunicatie. Weet je wat je hiermee uit wilt stralen? Kort gezegd, kijk eens kritisch naar hoe je je als bedrijf presenteert! Door je ‘employer branding’ goed voor elkaar te hebben, zet je een sterk werkgeversmerk neer en weet je mensen voor langere tijd aan je te binden!

De eerste indruk telt!

Met de manier waarop je naar buiten treedt, wil je direct een goede, realistische indruk geven van jouw bedrijf. Alleen zo trek je bekwaam personeel aan dat echt past binnen jouw organisatie en dat je voor langere tijd binnen boord houdt. Met een professionele aanpak van je arbeidscommunicatie geef je namelijk het beste visitekaartje af voor jouw onderneming of organisatie. Je bent transparant, komt betrouwbaar over én werft makkelijker de meest capabele mensen voor de job.

Met deze 5 tips boost jij jouw arbeidscommunicatie!

In een aantal stappen kun je jouw arbeidscommunicatie opfrissen en jouw positie als werkgever direct een boost geven. Check hieronder welke stappen je al af kunt afvinken:

  1. Bepaal allereerst wat jouw organisatie zo uniek maakt! Als je weet wat je te bieden hebt, kun dit ook beter aan anderen overbrengen.
  2. Zorg dat je vacatureteksten pakkend en ‘to the point’ zijn zonder valse verwachtingen te scheppen. Het is belangrijk dat je waarmaakt wat je belooft. Andersom verwacht je tenslotte precies hetzelfde!
  3. Werf via verschillende kanalen en denk ‘out of the box’, maak ook gebruik van kanalen die minder voor de hand liggen; online vacaturebanken, social media, professionele netwerken én lokale evenementen.
  4. Besteed meer aandacht aan de werken-bij-pagina op je website! Met actuele updates en persoonlijke verhalen van je medewerkers maak je deze extra aantrekkelijk voor bezoekers.
  5. Laat sollicitanten niet achter in onzekerheid! Niemand wordt graag lang aan het lijntje gehouden. Informeer kandidaten daarom tijdens de gehele sollicitatieprocedure en wanneer ze bericht kunnen verwachten. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn!

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Wil je graag professionele hulp bij jouw arbeidscommunicatie? Als full service communicatiebureau hebben we zowel online als offline alles in huis om deze effectief voor je in te richten. Onze deskundige webdevelopers, ontwerpers, tekstschrijvers en online marketeers werken als een geoliede machine aan elk vraagstuk dat je hebt. Samen stemmen we alle communicatiemiddelen nauwkeurig af op de doelgroep(en) die je wilt bereiken en stippelen we de juiste route uit. Met behulp van krachtige ‘employer branding’ ben je hard op weg naar een aansprekend werkgeversmerk dat opvalt in de arbeidsmarkt.

Tipje van de sluier; zo scoor je online!

De mogelijkheden op online gebied zijn breed. Zo kunnen we bijvoorbeeld een vacaturepagina of werken-bij-website voor je realiseren. Zoek je de juiste invulling voor een bepaalde vacature? Wedden dat een gerichte wervingscampagne een geslaagd middel blijkt te zijn! Afhankelijk van de doelgroep bepalen we welke kanalen we inzetten, denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram, LinkedIn of Indeed.

Online campagne voeren we ook om een werk gerelateerd event te promoten. Zo weet je zeker dat iedereen ervan af weet en je genoeg publiek aantrekt met interesse in jouw bedrijf. En natuurlijk zetten we dit scherp in zodat deze mensen ook daadwerkelijk passen binnen jouw bedrijfscultuur.

Offline communicatie die verrast

Uiteraard kun je ook met al je offline vraagstukken op het gebied van arbeidscommunicatie bij ons terecht. Zo werf je met een krachtige belettering (signing) op een trailer of bus vakkundige mensen voor je bedrijf. Dit soort uitingen springen direct in het oog. Met een pakkende tekst en sterke fotografie zul je zien dat de boodschap als een lopend vuurtje gaat! Ook verschillende andere gedrukte middelen zoals advertenties, flyers, pocketboekjes en huisstijlhandboeken verzorgen we graag voor je. Daarnaast organiseren we events zoals open dagen of speeddates die de invulling van vacatures mogelijk maken. Alles om jouw organisatie ervan af te laten spatten!

Hier zijn we trots op!

In de afbeeldingen zie je een paar voorbeelden van arbeidscommunicatiemiddelen die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag een sterk werkgeversmerk te creëren waarmee je boven de massa uitstijgt!