bbq 1
Zomer BBQ
Scroll

Augustus 2020 // Henrike Joziasse, tekstschrijver

Op een zomerse donderdagmiddag was er sinds lange tijd weer een echte personeelsbarbecue. Het was warm in alle opzichten. De zon scheen fel. Het kwik tikte bijna de dertig graden aan. De kolen gloeiden, en het werkzweet stond nog op de rug. Maar ook het weerzien was warm. Wat was het leuk om alle collega’s weer bij elkaar te zien! Na maanden van thuiswerken wegens corona, en daarna deels op kantoor, had ik lang nog niet iedereen persoonlijk kunnen spreken. Videomeetings zijn een fantastische uitvinding en we hadden de afgelopen maanden niet zonder gekund, maar niets vervangt het persoonlijk contact. Dat is een ding wat zeker is.

Speech!

Er werd geproost met Radlers, gelachen, gepraat en genoten. Op de achtergrond klonken latino muziek, afgewisseld met af en toe een carnavalskraker. Vleesmaster Gert draaide net de worstjes nog een keer om toen er werd geroepen om een speech. Er was niets voorbereid, maar Erwin wilde nog wel wat zeggen. De laatste hardwerkende collega’s werden nog snel van achter hun bureau vandaan getrokken. Dit mocht niemand missen! 
Erwin roemde de inzet en flexibiliteit van het personeel. Blikte dankbaar terug op hoe we met elkaar de spannende coronacrisis zijn doorgekomen, en prees de medewerkers die juist die ochtend de allereerste Stijlgenoten webinar hadden neergezet. Wat een prestatie! Stijlgenoten heeft niet stilgestaan. Sterker nog, we hebben het drukker dan ooit.

Trots

Zo rondkijkend naar de gezelligheid om mij heen, kauwend op een speklapje en denkend aan wat we de afgelopen tijd met elkaar bereikt hebben, overviel me een gevoel van trots. Trots om bij deze mooie club mensen te mogen horen. Een club die hard werkt, maar ook gezellig met elkaar kan ontspannen. Die geniet van samen mooie dingen maken, uitblinken, vérder kijken dan de geijkte oplossingen, maar ook een club die samen de successen viert, geniet van lekker eten en gezelligheid met elkaar. En zo kreeg ik op deze warme zomerse donderdagmiddag toch nog even kippenvel.