WhatsApp Image 2021-09-30 at 19.35.55 (1)
Academy
Scroll

Kom, we gaan naar de kloten!” was de kreet die op het scherm prijkte tijdens de Stijlgenoten Academy middag op donderdag 30 september. Een prikkelende zin die ons op een actieve manier deed nadenken over ons doen en laten in ons werk. Wat doen we eigenlijk om onze relaties met klanten te versterken en wat zouden we kunnen doen om die relaties om zeep te helpen? Ina en Gerjan van Dare! en Get a link waren uitgenodigd om ons bewust te maken van klantgerichtheid in onze organisatie.

Stilzitten was geen optie tijdens deze interactieve middag. We werden flink aan het werk gezet door het duo. Dat begon met een kennismakingsronde. Elke voornaam werd uitgebreid met een bijvoeglijk naamwoord dat met dezelfde letter begon, zodat sommige collega’s maanden later nog steeds Mighty Mike en Shotje Shirley werden genoemd.

Brainstorm

Toen werd het tijd voor het échte werk. Met de groep brainstormden we over talloze manieren om je klantrelatie om zeep te helpen. De omgekeerde benadering (hoe verpesten we de klantrelatie?) gaf nieuwe, soms hilarische, maar ook enkele bruikbare nieuwe inzichten. Want als je weet hoe je het kunt verpesten, kun je logischerwijs ook weten hoe het wél moet. Dat maakt je bewuster van het effect van jouw handelen. We gingen in groepjes uiteen om verbeterpunten te bedenken die vervolgens gepresenteerd werden. Door stickers te plakken kon je stemmen op de beste verbeterpunten. Zo werd duidelijk waar de knelpunten zaten.

Klantcontact

Klantgerichtheid staat bij Stijlgenoten hoog in het vaandel. Maar niet elke stijlgenoot heeft regelmatig klantcontact. Uit deze middag kwam naar voren dat daar wel behoefte aan is. Want als je direct met de klant contact hebt, begrijp je beter wat de wens van de klant is en kun je daar gerichter op inspelen. Ook is het natuurlijk altijd leuk om direct te zien dat een klant tevreden is met het opgeleverde resultaat. Al met al was het een gezellige middag die het klantcontact ten goede zal komen, maar ook zeker bijgedragen heeft aan het teamgevoel.